Virtuaalinen opetustila Vevent Worlds

Teksti: Veera Vuorio

VeventWorlds on virtuaalitapahtumatuotannon opetustila AltSpacessa.

Ilmoittaudu mukaan VeventWorldsin avajaisiin 17.11. klo 10 osoitteessa https://www.lyyti.in/VeventWorlds. Tapahtuma järjestetään Zoomissa, ja se tarjoaa tilaisuuden tutustua opetustilaan ja sen käyttömahdollisuuksiin. Tapahtuman kielet ovat englanti ja suomi.

Tila on avoinna tutustumista varten MatchXR -tapahtuman aikana 17.-18.11.2021.


Match XR-tapahtumassa 17.-18.11.2021 pääset pintaraapaisemaan VR-tapahtumatuotannon kurssin opetuksen sisältöjä ja tutustumaan opetukseen sekä tapahtumiin rakennettuihin tiloihin. Tilat tulevat olemaan aktiivisessa opetuskäytössä osana vuoden 2022 avoimen AMK:n kurssin virtuaalitapahtumatuotanto (5op) opetusta ja nyt haluamme antaa kaikille mahdollisuuden tulla vierailemaan demomaailmassamme Match XR:n aikana. 

Tänä syksynä aloitimme tuotannon monialaisten tiimien kanssa virtuaalisen oppimistilan luomiseen AltspaceVR- alustalle, jota voi käyttää sekä VR- laseilla että tietokoneella. Halusimme viedä virtuaalisen tapahtumatuotannon opetuksen sinne missä sen pitäisikin olla – maailmaan, missä virtuaalisia tapahtumia oikeasti järjestetään.

Vevent Worlds koostuu neljästä täysin erilaisesta tapahtumatilasta tuoden oppijan ja opettajan virtuaalitapahtumien ytimen äärelle. Huolellisesti suunnitellut, erilaisiin tapahtumiin ja tarkoituksiin soveltuvat tilat toimivat perusteellisena kosketuspintana virtuaalisten tapahtumien maailmaan ja vastaavat moniin sellaisiin kysymyksiin joihin on vaikeaa tuoda vastaus kirjallisen tai luennoidun sisällön kautta ‑ se pitää kokea itse.

Valmiisiin tiloihin pääsee tutustumaan Vevent Worldsin lanseerauksessa Match XR- tapahtumassa. Vevent Worlds sijaitsee AltspaceVR -alustalla. Kirjaudu Altspaceen (PC) tai lataa se koneellesi (Mac). VeventWorldsin entry code on IDU950.

Innovation Plaza

Kuvituskuva: näkymä Innovation Plazalle

Innovation Plazasta jokainen vierailija lähtee liikkeelle. Vilkkaalla cyberpunk- henkisellä kaupungin kadulla voi tutustua Vevent Worldsin tapahtuma- ja opiskelutilakokonaisuuteen ja täältä voi lisäksi löytää myös tehtävän; suunnittele oma virtuaalitapahtumasi!

Back to Nature

Kuvituskuva: näkymä luonnossa olevalle leirialueelle.

Leirialue luonnon keskellä johdattelee käyttäjiä opettavaista polkua pitkin laavuille, näköalapaikoille ja lammen rantaan. Pitkospuut kiemurtelevat opetusalueelta toiselle ja opetus voi alkaa vaikka yhteiseltä ideointituokiolta nuotion äärellä.

Matkalla saatetaan miettiä tärkeitä kysymyksiä; jos tämä olisi oikea tapahtuma, miltä tilaa tuntuisi navigoida ilman karttatauluja ja kylttejä? Leirintäalue korostaa sitä kuinka tärkeää kokemukselle on selkeästi ja helposti navigoitavan ympäristön luominen. Polun varrelta löytyy myös suuri näyttämö jossa tullaan katsomaan luentomateriaalia ja näköalapaikka koko leirialueelle kallion kielekkeellä on osuva metafora kurssin opiskelijoille sieltä löytyvän sisällön sanomaan; tuottajan rooli virtuaalitapahtumassa on kokonaisuuden hallitseminen.

Castle in the Clouds

Kuvituskuva: näkymä Castle in the Cloud -alueesta

Kirjasto pilvilinnoissa demonstroi virtuaalitapahtumien mahdollisuuksia. Ilman oikean maailman rajoitteita tilat voivat todella olla millaiset, ja missä ympäristössä tahansa. Tilan monitasoinen muotoilu sallii täällä monenlaisten tapahtumien järjestämisen. Demopäivinä Match XR- tapahtumassa tilassa voi tutustua yhteistyökumppaneihin sekä virtuaalitapahtumapalveluita tuottaviin yrityksiin ja ensi vuonna tilassa opitaan virtuaalitapahtuman taloudesta.

Backstage

Kuvituskuva: näkymä backstagen käytävälle, seinällä julisteita.

Bäkkärillä vilisee ja tapahtuu. Ensi vuoden kurssilla bäkkärillä tullaan syventymään erilaisiin virtuaalitapahtuma-alustoihin ja ruohonjuuritason tekemiseen, kuten videoon, ääneen ja 3D- tuotantoon. 


Tulevaisuudessa käytämme tiloja myös tapahtumien järjestämiseen jai sinne on helppo tuoda yhteistyökumppaneita. Tiloissa virtuaalitapahtumatuotannon yritykset voivat tiedottaa palveluistaan ja tiloja voidaan vuokrata ulkopuolisillekin.
Tervetuloa vierailulle ja nähdään Match XR:ssä! Ilmaiseen tapahtumaan rekisteröitymisen ja ohjeet tapahtumaan osallistumiseen löydät täältä.