Virtuaalisambatunti

Kirjoittajat: Humakin kulttuurituotanto-opiskelijat Anniina Länsiö, Anni Mustajärvi, Jasmin Laine ja Jenny Karlsson 

Digitaaliset toimintaympäristöt -kurssi tarjosi meille mahdollisuuden tutustua virtuaalitapahtumatuotantoon. Ryhmämme päätti toteuttaa tapahtumanaan virtuaalisen tanssitunnin. Valitsimme lajiksi samban sillä ajatuksella, että se voisi olla monelle uusi kokemus. Sairastapauksien ja muutaman muun mutkan kautta tapahtuma saatiin kasaan onnistuneesti. 

Tapahtuman alustana Thinglink 

Tapahtuman järjestämiseen hyödynsimme Thinglink-alustaa. Alusta oli helppokäyttöinen ja mahdollisti useamman ihmisen vierailun samanaikaisesti, mikä oli meille tärkeää. Thinglink toimi alustana hyvin tälle tapahtumalle, koska opetusvideot pystyi asettamaan selkeään järjestykseen ja vierailijan oli helppo edetä tanssitunnilla. Tilan saavutettavuus oli hyvä ja ulkomuoto selkeä. Tapahtumassa vierailikin yhteensä yli 160 kävijää! Olimme erittäin tyytyväisiä kävijämäärään ja tapahtuman saamaan suosioon, jonka keräsimme kahdeksassa tunnissa. 

Tapahtuman mainostaminen 

Mainostimme tapahtumaa ennen tapahtumaa ja tapahtumapäivänä useissa eri kanavissa varmistaaksemme tapahtuman näkyvyyden. Loimme tapahtumalle erillisen Instagramiin sopivan mainoskuvan Canva-sovelluksella. Jokainen ryhmästämme mainosti tapahtumaa henkilökohtaisella Instagram-tilillään ja tanssikoulun Instagram-tilillä. Lisäksi hyödynsimme mainontaan Humakin Teams-kanavaa ja Humakissa vuonna 2021 aloittaneiden opiskelijoiden yhteisessä WhatsApp-ryhmässä. 

Kuvakaappaus tanssivideosta, jossa kaksi naista tanssivat samba-aiheisen taustan edessä.
Kuvakaappaus tanssivideosta

Positiivista palautetta 

Tapahtuma-alustalla oli kävijöille suunnattu Google Forms –kysely, jonka kävijä sai halutessaan täyttää. Saimme kyselyyn lähes pelkästään positiivista palautetta. Yksi kävijöistämme olisi toivonut opetusvideoihin myös puhetta musiikin lisäksi. Palautteen keräämisen koimme hyödylliseksi ja hyväksi seurata tapahtuman onnistumista. Tapahtuman ollessa virtuaalinen, oli palaute ainut kanssakäyminen vierailijoidemme kanssa ja toi tapahtumaan läsnäolon tuntua. Huomasimme myös tanssikoulun tapahtumaa koskevan Instagram-postauksen alla positiivisia kommentteja tapahtumaamme koskien. Siellä tapahtumaa kuvailtiin sanoilla “tosi kiva”, “kiva piristys työpäivän päälle” ja “ihana idea”. 

Omasta oppimisesta ja tulevaisuudennäkymistä 

Koimme tapahtuman järjestämisen antoisana kokemuksena. Jokainen meistä oppi lisää virtuaalitapahtumien tuottamisesta ja siihen liittyvistä käytänteistä. Ennen tämän tapahtuman järjestämistä kukaan meistä ei osannut kuvitella itseään virtuaalitapahtumien järjestäjänä ja aihe tuntui meille vieraalta. Kuitenkin positiivisen oppimiskokemuksen ja onnistuneen tapahtuman myötä voisimme kuvitella hyödyntävämme virtuaalialustoja jatkossakin. Samba oli meille kaikille uusi tanssilaji, mutta ehkä tämän jälkeen rohkaistumme kokeilemaan sitäkin – ehkä jopa tosielämässä!