Virtuaalisen runokilpailun järjestäminen opiskelijoiden näkökulmasta

Kirjoittajat: Humakin kulttuurituotanto-opiskelijat Nicke Virkkunen, Meeri Turunen, Justiina Kalliolepo ja Aino Utriainen 

Kaikki sai alkunsa, kun Vevent-hanke tarjosi meille budjetin oman tapahtuma järjestämiseen Digitaaliset toimintaympäristöt -kurssin yhteydessä. Ryhmänä pohdimme erilaisia vaihtoehtoja ja päädyimme lopulta runokilpailuun. 

Toteutimme runokilpailun ystävänpäivä-teemalla, ja sen voittajat julkistettiin Mozilla Hubs:iin luodussa ympäristössä. Toteutimme tapahtuman todella lyhyellä aikavälillä ja jälkikäteen ajateltuna varsinkin markkinointiin olisi tarvinnut paljon pidemmän ajan. Eteen tuli monta ongelmaa, itse tapahtumapäivänäkin, mutta ratkaistiin ongelmat niin hyvin kuin pystyttiin ja loppujen lopuksi tapahtuma onnistui. 

Osallistujia ei ollut niin paljon kuin olimme ajatelleet, osittain syy oli varmasti lyhyt toteutusaikataulu, ja se, ettei lopulta saatu tapahtumalle oikeaa tuomaria – voi olla, että harrastelijarunoilijoille palkintoa isompi houkutus osallistumiseen olisi ollut joku tunnettu/pätevä henkilö, joka olisi pystynyt antamaan myös rakentavaa palautetta voittajarunoista. 

Uskomme, että tulevaisuudessa digitaaliset toimintaympäristöt ovat suuressa roolissa tapahtumakentällä. Tietenkin koronan myötä olemme joutuneet laajentamaan käsitystämme kulttuurikentästä sekä löytämään luovia tapoja taiteen ja kulttuurin levittämiseen. Ajattelemmekin, että tämä pienimuotoinen kokeilu oli hyvä pohjustus virtuaalitapahtumien maailmaan tuottajan näkökulmasta. 

Lopputulos oli ryhmämme mielestä positiivinen ja odotamme innolla näkevämme, miten digitaalisia toimintaympäristöjä tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa ammattikentällämme. 

Virtuaalinen tapahtumaympäristö, jossa taidetta sekä runot esillä seinillä.
Kuva tapahtumapäivältä